SKLEP

-WOŁOWINA-

HIGHLAND

 

Właściwości zdrowotne

wołowiny Highland

- Od 25% do 50%  niższa zawartość tłuszczu niż w

przypadku innych ras.

- do 500% więcej Omega 3

- wyważona proporcja między kwasami Omega 3 i Omega 6

- do 200% więcej kwasu CLA 

- do 400% więcej beta-karotenu 

- do 400% większa ilość witamin A, D, E 

- wysoki poziom mikroelementów

- wysoki udział witamin z grupy B

- wysoka zawartość kreatyny,

Wszystko to jest tylko uzupełnieniem  wartości

odżywczych czerwonego mięsa, które z natury jest

bogate w witaminy i zawiera wysokiej jakości białko,

niezbędne dla naszych kości i mięśni.

 

Jakość wołowiny Highland może potwierdzić również

fakt, że brytyjska Rodzina Królewska hoduje w pobliżu

zamku Balmoral duże stado bydła tej rasy tylko na

potrzeby własnej kuchni.

Znajdź nas na social mediach